Už delší dobu miluji brokolici. Bohužel jediný recept, který jsem uměla byla polévka a ta se mi v těchto vedrech nechce ani dělat ani jíst. Zkusila jsem brokolice tedy jen lehce povařit a spařit hned studenou vodou, aby byla stále svěží a olala, je to lahoda! Tenhle recept jsem nikde nevykoukala, ale tak nějak se díky inspiraci asi tří receptů dohromady zrodil v mé hlavě. Jako letní večeře, příloha k masu či jako (v mém případě) předkrm je to naprosto ideální!
Na 3 porce budeme potřebovat: 1/2 brokolice, 1/2 balení mražených fazolek, 2 hrsti malých žampiónů, lžíci sezamových semínek, lžíci a půl olivového oleje, 2 lžíce másla, lžíci octa a lžíci třtinového cukru
Postup: Nejprve brokolici rozdělíme na růžičky a propláchneme. Dáme jí vařit na tři minutky a v poslední minutě přihodíme i mražené fazolky. Uvařenou zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Žampiony očistíme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej s máslem. Poté osmahneme osolené žampióny lehce do hněda, ztlumíme oheň a přidáme třtinový cukr a ocet. Necháme minutu bublat a vsypeme zeleninu. Ještě chvilku prohřejeme a nakonec zasypeme sezamovými semínky. Můžeme podávat hned teplé, ale i trochu vychladlé. Dobrou chuť!
Uvítali byste více receptů?
mnam dala bych si ! ♥
ReplyDeleteTak to mi moc brokolice nejde :D
ReplyDeletehttp://style-and-smile.blog.cz/
taky mám brokolici ráda, jako přílohu ke kuřecímu přírodnímu plátku :)
ReplyDeleteMilujem brokolicu :) toto skúsim.
ReplyDeletejá brokolici miluju! já si jí nechávám podusit v hrnci s trochou vody a velkou lžící másla a se solí...brokolice dostane trochu tu máslovou chuť a je to lahoda ! :-)
ReplyDeleteTak tady tu chuť dostane na pánvi, kde je máslo ;)
DeleteSamozřejmě, že by jsme uvítali další recepty! Když jsem poprvé "vařila" brokolici, nechala jsem jí tam moc dlouho a ...no..ani se neptej:D
ReplyDeleteDovedu si to představit :)
Delete