Jídlo | Tip | Café Bárta

20150908

Zjistila jsem, že mi opravdu maximálně vyhovuje jezdit na dovolenou právě s přítelem. On má rád přírodu, pivo a muzea a já zase města, kávu a obchody. Dohromady nás baví architektura a pití vína. Když tohle všechno spojíme dohromady, tak vznikne ideální program a oba dva jsme nad míru spokojení, protože nejen že uvidíme, všechno co chceme, ale ještě se necháme obohatit i o zájmy toho druhého a jsme nadšení. Právě proto jsem se rozhodla, že do Mikulova pojedu ještě jednou a to právě s přítelem a bylo to dobré rozhodnutí! Hrozně jsme si to oba spolu užili a dokonce jsme objevili i super novou kavárnu, o kterou se s vámi prostě musím podělit :)
Už jen cesta do Café Bárta byla zábavná. Totiž celý tento podnik je unikátní především svým vtipem. Nečekejte žádné hipster bistro, ale prostě jen příjemnou kavárnu s terasou s výhledem na náměstí a Kozí Hrádek.
Celému interiéru a vlastně i exteriéru dominuje červený kostkovaný vzor, takže jsme si trochu připadali jako u babičky, ale vůbec to nevadilo. Naopak. Každý detail je perfektně promyšlený.
Menu je pak třešničkou na dortu. Rychle jsme si vybrali a pak jsme ho jen hodinu pročítali a smáli se. Na konci článku jsem schválně vyfotila nabídku koktejlů. My jsme sem ale dorazili dopoledne, takže jsme si dali spíš něco k jídlu. Přítel si dal domácí paštiku s pečivem a k tomu neodolal dvojce bílého. Já jsem si objednala meruňkový dortík a Cappuccino. Pro mě osobně to byla asi nejlepší káva v Mikulově.
Podle mě byste tohle místo rozhodně neměli vynechat, konec konců, když se vydáte na Kozí hrádek (cestou od Mikulovského Rudolfina), tak na něj stejně narazíte. My se tam pak ještě dokonce vrátili večer na ty drinky. Circus Absinthe stál fakt zato!

5 comments

  1. Vypadá to uplně úžasně ! :)

    ReplyDelete
  2. Ježiš, to je opravdu vtipná kavárna! Hrozně moc mám ráda podniky, které si dokáží takhle vyhrát s názvy a meníčkem :) škoda, že Mikulov je na druhém konci republiky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jo, ale určitě se tam vyplatí udělat si výlet :)

      Delete
  3. Nechápu, že jsem na tu kavárnu ještě nenarazila! No nic, nezbývá než se do Mikulova vydat znovu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No já na ní taky narazila náhodou! Tak ty to máš naštěstí kousek, už se těšim na další letní mikulovský článek ;)

      Delete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.