Wien 2/3

20140227

Tak naposledy jsem skončila u růžové kavárny Aida...poté následovaly nákupy, jak jsem již psala. Forever 21 mě skutečně nedostal (snad jen ta červená mikina s Marvel postavičkami!)...nicméně radost jsem si udělala v obchodě COS, ve kterém jsem byla poprvé v životě a byla jsem nadšená! 

Po nákupech jsem se vydali na slavný Naschmarkt a to v domnění, že si tam koupíme něco k jídlu a sníme si to v jednom z městských parků...haha, omyl. Trh byl narvaný sice hromadou pochoutek, ale také hromadou lidí a na to jsem po půlce prochozeného dne neměla moc nervy...v půlce jsme prostě museli jít pryč. Koupila jsem si tam jen jednu maracuju, alespoň jsem ušetřila, protože jinak bych si toho jistě vybrala víc!

U Naschmarktu mě ale hrozně zaujala budova galerie s krásnou zlatou koulí na střeše. Popis, uznávám, není nic moc, ale mrkněte na fotku!

Poté následovala cesta na hotel a hodinový spánek. Probudili jsme se už skoro do tmy, ale v plánu jsme toho ještě měli dost. V prvé řadě to bylo Sacher café a originální dort Sacher. No řeknu Vám, že originál je asi opravdu jen jeden a to výborný! Dokonce tak výborný, že jsem ho snědla skoro celý ještě než jsem si ho vyfotila! Moc se mi tam fotit nechtělo, ale když přijde asi deset lidí a každý si fotí ten jeden kus dortíku asi desetkrát, tak se to jedno moje ubohé "cvak" ztratilo v davu.

Na večer nám ještě zbýval Hofburg, budova radnice, parlamentu a muzejní čtvrť. Musím říct, že toto místo, kde se tyto stavby nacházejí, mi doslova vyrazilo dech. Obzvlášť ohromný chrám parlamentu stojí za shlédnutí. Bohužel za tmy fotit neumím, ale jen tak pro představu..

Co nás ještě zaujalo, bylo obrovské kluziště v parku před radnicí, které mi připomínalo trochu pohádku o perníkové chaloupce, což vystihl i název "Eistraum".

No a to je zase pro dnešek vše...příště to bude Schönbrun, plynojemy a Prater :)

3 comments

  1. Pekna nakupni taska, tipuju, ze by vysla tak na 5 € 😊

    ReplyDelete
  2. Naschmarkt bývá o víkendech fakt hrozně narvanej, ale ve všední dny dopoledne tam bylo tak prázdno, až jsem z toho měla blbej pocit :D
    A to kluziště jsem bohužel nenavštívila, otevřeli ho totiž až když mi zbýval poslední týden, ve kterém jsem měla 4 zkoušky a nechodila nikam jinam, než do učící místnosti :D
    A jsem zvědavá, co je v té nákupní taštičce:)

    ReplyDelete
  3. Mňam, tú vodu by som chcela ochutnať <3

    ReplyDelete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.