Wien 1/3

20140224

Po odmlce jsem zpět a to hned s dávkou fotek z Vídně! Nemohli jsme s přítelem odolat valentýnské akci od SA a tak jsme prostě koupili lístky a vydali se na víkend pryč. Rovnou upozorňuji, že jsem si jela Vídeň užít a ne fotit co nej nej fotky na blog a tak mi společnost dělal starý dobrý kompakt Lumix a místo neustálého štelování zrcadlovky jsem se mohla kochat okolím. 

Do Vídně jsme měli přijet ve 4:35 ráno, což se nakonec naštěstí nestalo, protože nevím, co bychom tam tou dobou dělali. Autobus měl zpoždění 3,5 hodiny a tak jsme přijeli v 8:00, což bylo úplně ideální. Nejprve jsme se vydali prohlédnout si kampus Wirtschaftsunivesität, který byl jen kousek pěšky od příjezdové stanice. Musím se přiznat, že jsem na chvíli zvažovala, že se sem přestěhuji a budu tu studovat. Areál je plný krásných budov, kde každá je úplně jiná a úplně jedinečná! Toto místo mě uchvátilo ve Vídni možná úplně nejvíc a myslím si, že je škoda, že se většina turistů zdržuje jen v centru a na těch nejvíc profláknutých místech. 
 svačinka jako od maminky (ve skutečnosti ze Sparu, který se nachází uprostřed kampusu)

Dalším bodem byl Stephansdom, který je dominantou Vídně a samozřejmě jsme si ho nenechali ujít. Nejvíc se nám líbila vyhlídka z věže na celou Vídeň, ale museli jsme zhodnotit, že Praha je hezčí. 

Kousek od Stephansdomu jsme se ještě podívali na Haasův dům, který bije mezi těmi ostatními historickými baráky do očí.

Jelikož jsem po jízdě autobusem umírala únavou, tak jsem si chtěla někde dát kávu. Oko padlo na strašně kýčovitou růžovou výlohu podniku Aida, kterých je po celé Vídni asi milion :D Přítel pak neodolal zlaté koblize a byli jsme tak vyzbrojení na další část programu...

...nákupy. Jak moc jsem se těšila do Forever 21 a jak moc jsem byla zklamaná...jediné co se mi líbilo byla bižuterie, ale bylo jí tam tolik, že jsem si nemohla vybrat a tak jsem nakonec odešla s prázdnou. Zlatý Primark, který si alespoň na nic nehraje a nabízí zboží stejné kvality za mnohem nižší ceny. No nic. Šli jsme dál a já byla o to víc odhodlaná, utratit nějaké to Euro v COS. Sice chvilku trvalo, než jsme obchod našli, ale vyplatilo se a já tentokrát neodešla s prázdnou. O tom ale jindy a o dalším povídání z Vídně taky.

Chtěli byste i nějaké tipy? Třeba kde se co nachází, kde jsme se ubytovali nebo kde si dát pravý vídeňský řízek? :)

5 comments

  1. Mega fotky architektury! Vidim, ze se toho dost zmenilo od dob meho utleho teenage veku, kdy jsem tam pravidelne jezdila na prazdniny za tetou a strejdou, ktery byl atase na ceske ambasade. Takze klidne tipy sem :)

    ReplyDelete
  2. Jasně že chci další články o tom :)) Pěkné fotky :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Na tenhle článek jsem se těšila :)
    A campus WU je nádherný, ale tam jsem se, se svými znalostmi matematiky, mohla chodit jen koukat.....a cvičit do tělocvičny teda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tak taky ten článek vznikl (a ještě dva vzniknou) i díky Tobě :) Ještě jednou moc děkuji za všechny tipy! A iž se těším, až si v klidu přečtu ten Tvůj článek z Prahy ;)

      Delete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.