Jídlo - inspirace

20140129

Poslední dny trávím strašně nudně a nezáživně. Vlastně se "učím" na zkoušky a většina z Vás asi tuší, jak to pak vypadá...No už se zas těším na začátek semestru a nějaký řád. Ono to pak hned všechno půjde lépe. Momentálně jen jím, vypisuji si nesmysly ze skript/internetu a snažím se to alespoň trochu pochopit. Krom toho jsme si s přítelem udělali den volna a jeli nakupovat a to úplně všechno...věci na sport, věci do bytu, potraviny, spodní prádlo, .... no celodenní zábava. 

S jídlem je to o zkouškovém takové zvláštní...většinou jím zdravě nebo vůbec nebo se cpu čokoládou. A zase jsme u toho, že je potřeba nějaký řád. Každopádně se najde i pár opravdu dobrých jídel, která Vás třeba i inspirují :)
 Dýňovou polévku miluji ze všeho jedlého na světě nejvíc. Připravuji ji podle tohohle receptu, ale používám zásadně dýni máslovou - je mnohem jemnější a prostě božštější. Nejraději ji mám se lžící zakysané smetany a dýňovými semínky. 

 Kupte si avokádo. Krom toho že je to teď děsně in, tak si na něm i pochutnáte a jestli budete mít čas, tak ho nacpěte do sushi, protože to je to nejlepší využití. Já jsem troškař a tak ho jím na tmavém pečivu s tvarohem, solí a pepřem. 

 S přítelem si maso moc často neděláme, ano jednoho příprava nebaví a vždycky je z toho akorát mastné nádobí a to se také nikomu nechce mýt. Po dlouhé době jsme si ale udělali domácí hamburgery a byla opravdu skvělá změna oproti těstovinám s tuňákem/pečeným bramborám/zeleninovým salátům. Maso jsem udělala podle Apetitu tady a zbytek je už jen čedar, žampiony, kečup, salát, rajče a červená cibule. Ale jelikož si hlídáme linii (haha), tak jsme oželeli hranolky, to ale vy nedělejte a pěkně si dopřejte, nejlépe domácí.

 Dračí ovoce bohužel nechutná tak dobře, jak vypadá, ale jednou za čas je to prostě super (hlavně na fotce). To vedle je linecký koláč aneb jak zužitkovat kazící se máslo rychle a efektivně :) recept zde

No a nebo se na všechno vykašlete a jděte s někým na kafe a koláč. Tím chybu neuděláte nikdy :)

Máte na oplátku nějaké tipy na něco dobrého? :)

22 comments

  1. dobrůtky! :))) nevím, co bych doporučila, na nic nového jsem dlouho nepřišla

    ReplyDelete
  2. Přítel se o víkendu taky pustil do hambáčů. Ale veganský mi neudělal. :D
    Jíš si tedy skvěle! Mňam! Děláš mi chutě. Zvlášť na ten koláč.

    A musíš uveřejnit ještě new in článek. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem jednou dělala z červených fazolí a byly super :) A neboj, všechno bude...hlavně kosmětika se mi zas nahromadila nová :D

      Delete
  3. nádherné fotky! a dračí ovoce jsem zatím neměla, ale vypadá krásně :)

    ReplyDelete
  4. Koukám, že teď mají všichni trochu rozházené jídelní režimy díky zkouškovému :D Jinak to vypadá všechno moc hezky :))

    ReplyDelete
  5. Třeba já jsem avokádo nikdy pořádně snad nejedla. :-O ..Musím si na to zajímavější jídlo taky udělat někdy čas. :-) ..Pěkný článek! :)

    ReplyDelete
  6. Ze všeho nejvíc miluju avokádo, mňam dneska jsem nad ním zrovna přemýšlela když jsem šla kolem trhnu. Dýňová polévka vypadá taky moc dobře :))

    ReplyDelete
  7. Naštěstí mám už zkouškové za sebou, od včera ;-), takže v prvé řadě přeji hodně zdaru do zkoušek. Co se týče jídla, tak na bytě o zkouškovém neděláme se spolubydlícíma nic jiného :-D Vždy se během jedné či dvou hodin sejdeme v kuchyni a společně kuchtíme nebo já kuchtím pro ně, protože mě to nesmírně baví. Relaxuju u toho a ten pohled na ty jedlíky, to je pohled pro bohy! bára.kára

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to gratuluji a moc je nerozmazluj, zvyknou si a bavit tě to přestane :D

      Delete
  8. Pěkná inspirace! Ten koláč vypadá bezvadně!:-)

    ReplyDelete
  9. Dracie ovocie vyzera (Aspon) uzasne este nikdy som ho nejedla :)
    Pozývam na giveaway o značkové plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    ReplyDelete
  10. To vypadá krásně, hamburger jak z restaurace a ten koláč... mňam! :-)

    ReplyDelete
  11. Avokádo miluju na spoustu způsobů <3. A s tvým vyjádřením o dračím ovoci musím souhlasit, nedávno jsem ho ochutnala a nic extra :-D

    ReplyDelete
  12. Tekvicovu polievku a avokado zboznujem tiez a ten kolacik, mnam! <3 Drzim palce na skuskach. ;)

    ReplyDelete
  13. Tak koukám, že jídlo má celkem úspěch, to abych dál fotila :) Děkuji za komentáře ;)

    ReplyDelete
  14. Ty jíš to avokádo i se slupkou? Nevím, jestli to vidím správně nebo nee. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidíš špatně, to bych si fakt nepochutnala :D

      Delete
  15. Mnam, tos mi udelala chute :) Ja mam tipy na mem food blogu http://simplymemecooking.blogspot.co.uk/, ja jsem hrozne polivkova, tak me posledni dobou treba nadchla polivka pastinakova anebo mrkvova s kokosovym mlekem :)

    ReplyDelete
  16. Jé, domácí burgery jsou nejlepší. A já avokádo nikdy neměla, nejsem in asi. Ale do masek na vlasy ho vyzkouším brzy :-))

    ReplyDelete
  17. Moc krásná inspirace :) Avokádo miluju...a ty domácí burgery vypadají famózně, hned bych si dala :)

    ReplyDelete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.