Daily make-up

20121113

Co Vám budu povídat. Mám svou první neschopenku a chodím hůř než moje babička. Ačkoli nedělám žádný sport (krom jógy), tak se mi podařilo skřípnout si nerv ve spodní části zad a bolí to teda pořádně. 
Ale na blog jsem kašlala už dost dlouho, takže tu mám alespoň mini článek o mé každodenní rutině, kterou je líčení. Když jsem si vše vyskládala, tak jsem si říkala, že se maluju celkem dost, ale ve výsledku si stejně vždycky připadám nevýrazná a paradoxně se sama sobě líbím víc jen s řasenkou. Někdy se schválně vyfotím tak i tak a sami budete moct porovnat.


Krok1: Nejdříve prsty nanesu make-up. Už delší dobu používám Affinetone od Maybelline. Neříkám, že by se nenašel lepší, ale tenhle udělá za nízkou cenu poměrně dost muziky a navíc je asi jediný z drogérie, který se dělá i ve skutečně světlém odstínu.

Krok2: Zbytek nedokonalostí zamaskuji korektorem - též Affinetone od Maybelline. Má skvělou konzistenci a skvěle se sjednotí s make-upem. Používám ho i na horní víčka jako podklad pod stíny a někdy i na kruhy pod očima, ale těmi naštěstí moc netrpím.

Krok3: Vše už jen završím pudrem. Bohužel můj oblíbený přestali prodávat a tak jsem se rozhodla vyzkoušet tolik opěvovaný Stay matte od Rimmelu a musím říct, že to určitě nebyl krok vedle. Nejprve přepudruji horní oční víčka a pak zbytek obličeje. A mám malou úchylku. Používám štětec, který se dá stáhnout do tuby, takže po jejím stažení si ještě učešu obočí :)

Krok4: Ještě nedávno mi to přišlo jako zbytečnost, ale hrozně jsem si na tvářenku zvykla. Úplně mi stačí ta nejobyčejnější od Essence. Když to náhodou trochu přeženu, tak jen přetřu trochou pudru a je po problému.

Krok5: Jelikož často používám linky, tak stíny volím v neutrální barvě. Nejraději jsem měla paletku od Essence, ale dostala jsem od mamky stíny od Dermacol, takže nebudu zbytečně utrácet za jiné, ale na ty od Essence stejně nedám dopustit.

Krok6: Nastal čas na linky. Začínám v první třetině víčka, dojedu do druhé třetiny, domaluji vnitřní koutek a nakonec až ten vnější. Vím, zajímavý postup, ale jinak už to asi neumím. Jinak teď používám tekuté od Oriflame.

Krok7: No a asi ta nejdůležitější část je řasenka. Teď jsem si poprvé koupila 2000 calorie od Maxfactor a nemůžu si stěžovat. Obvykle si maluji jen horní řasy, protože dolní se mi rychle obtiskávají.

Poslední věc, kterou na fotce vidíte je fixátor na rtěnky. Ty nepoužívám příliš často, ale když už, tak jedině s tímto fixátorem. Na rtech zaschne i s rtěnkou a vydrží tak mnohem déle.

Máte s některým z těchto výrobků zkušenosti?

21 comments

  1. Přesně tento make-up jsem si včera koupila, měla jsem nejdřív doma vzoreček z Elle, tak jsem si ho mohla v klidu vyzkoušet, nesnáším totiž, když si v drogerii zkouším makeup a sekuriťáci a prodavačky na mě koukají, jako bych se tam přišla namalovat, a nebo ukrást celou drogerii :D Naštěstí mi sedl přesně ten odstín, co byl v Elle, tak jsem nemusela nic zkoušet:D a jsem moc spokojená, předtím jsem dlouho používala Dermacol Pure Gold, ale ten už na mě začínal být moc tmavý, jak blednu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky nemám ráda, když zkouším nějaké testery v drogerii a ty prodavačky umí čumět fakt blbě :D

      Delete
  2. ee, s těmito výrobky se neznáme

    ReplyDelete
  3. z týchto produktov používam jedine púder a som s ním taktiež veľmi spokojná :-))

    http://catherinestyl.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. Používám stejný korektor jako ty (ten je nejlepší) a taky pudr (taky skvělý)!! :)

    ReplyDelete
  5. Také jsem ještě před rokem tvářenku nepoužívla a dneska už je o nezbytná součást mé kosmetické taštičky... :)

    ReplyDelete
  6. pěkný článek :-) make-up jsem měla také, ale nějak mi nevyhovoval, udělalo se mi po něm akné, které jsem v životě neměla. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vážně? Tak to já ho mám trošku taky, ale ne kvůli make-upu...mně se teda zhoršilo po bázi, tu používám jen velmi střídmě...jinak děkuju za pochvalu :)

      Delete
  7. pudr i make-up jsou opravdu úžasní ;)

    ReplyDelete
  8. používáme skoro ty samé věci :) Tenhle makeup si chci taky koupit...ten vzoreček v Elle mi přišel docela dobrej, i když možná až moc tekutej...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekutý je opravdu hodně, ale mně to vyhovuje - lépe se roztírá a přitom kryje celkem dobře. Mám už třetí balení :)

      Delete
  9. Záda dokáží pěkně potrápit, o tom vím bohužel své.. zrovna příští týden jdu k fyzioterapeutovi, tak snad mi poradí. Držím palce, ať bolest brzy přejde!

    Mívala jsem stejný make-up a nevyhovoval mi.. mam pocit, že to bylo ale hlavně tím, že jsem ho dostala a neměl ten správný odstín k mé pleti. Pudr je fajn, teď mám nový od Dermacolu a ten je zatím nejlepší, co jsem měla - na blog taky hodím recenzi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odstín je stejně podle mě nejdůležitější. Může být sebelepší make-up, ale když nesedí odstín, tak je dobrý tak akorát na vyhození. Mně třeba kvůli tomuhle nevyhovuje BB cream od Garnier, jinak by byl asi ideální, aspoň mamka ho miluje.
      Jinak pudr od Dermacolu jsem měla také, ten proti akné a nebyl špatný :)

      Delete
    2. A mimochodem díky, aspoň někdo čte text :D

      Delete
  10. Na tenhle make-up mám doma vzoreček a pořád jsem se nedostala k tomu ho vyzkoušet :D! A to jsem na něj četla takový chvály..

    ReplyDelete
  11. stíny ani make-up moc nepoužívám...Ale zaujal mě ten fixovač rtěnky,rtěnky používám dost a toto by se mi hodilo :-)
    Je fakt dobrý?A jestli se můžu zeptat jaká byla cena?

    http://fashionorlife.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No není to úplný zázrak, ale je to lepší než samotná rtěnka, jen je tedy dost hořký a cenu netuším, dostala jsem ho od ségry, ale objednávala přes nějaký e-shop.

      Delete
  12. Skvělé typy.. určitě se nechám inspirovat ))

    ReplyDelete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.