Středomořské špagety

20110319

Ideální rychlá efektní večeře. Pěju ódy na Apetit!

Ingredience na 2 porce
  • 150g špaget
  • velký stroužek česneku
  • 250g cherry rajčátek
  • balení mozzerely - nastouháme
  • 50g čerstvého špenátu
  • lžíce olivového oleje
  • bazalka (čerstvá, lze použít i sušená, když zklamou vaši asijští prodejci - ale jinak na ně nedám dopustit!)
  • sůl a pepř na dochucení


Čerstvý špenát!!!


Špagety uvaříma podle návodu na obalu, scedíme a necháme v sítu. Hrnec od těstovin vytřeme kuchyňským papírem, dáme na plotnu a rozpálíme na něm olej. Přidáme Prolisovaný česnek, rajčata se špenátem a osmahnem. Dochutíme byzalkou, solí a papeřem. 



Až se špenát zcvrkne a rajčata začnou praskat, tak přidáme špagety a když se zahřejí, tak přisypeme sýr a jen lehce prohřejeme, aby mozzarela nezačala gumovatět.



Podáváme :)



Včera jsme měli totiž s milovaným hezký večer...jen to víno nepijeme a místo na romantické filmy koukáme na ty, kdy se pak bojíte jít v noci na záchod.

11 comments

  1. vypadá to skvěle a určitě to ještě líp chutná! :-)

    ReplyDelete
  2. Vypadá to úžasně:) Miluji mozzarellu a hlavně špenát a vůbec špagety. Musím vyzkoušet! Jen já bych změnila ten způsob restování česneku:D Nikdy česnek nerestuju prolisovaný, protože zhořkne. Nakrájím ho na malé kousíčky a pak ho restuji. Zůstane na něm ten "obal", který prolisováním česnek ztratí. Myslím, že jsem to před časem četla i v Apetitu nebo nějakém podobném časopisu.

    ReplyDelete
  3. Peťulka: taky jsem to slyšela, ale tady se to celé dělá opravdu jen chvilku, takže to hořké vůbec nebylo ;)

    ReplyDelete
  4. ňamiii, zdravá večeře, to teď potřebuju!

    ReplyDelete
  5. picking.blueberries - chutná, ale doporučuji pro chlapa přidat maso :F
    Joll Burr - a kdo ne po té dlouhé zimě? ;)

    ReplyDelete
  6. Moja uvar mi niečo prosím ... ♥ to vyzerá božsky!

    ReplyDelete
  7. mnam!teda spagetky vypadaji lakave!!

    ReplyDelete
  8. Tak to teda vazne vypada paradne!

    ReplyDelete
  9. Česnek se dělá jen krátkou dobu, aby nezhořkl. Zajímalo by mě, jak dlouho by se musel opíkat, aby zhořkl, nikdy se mi to nestalo. Já ho jednou prolisovala a pak se v receptu dočetla, že se má vyndat... :D Byl to podobný recept bez špenátu podle "Itala". Určitě vyzkouším i tenhle.

    ReplyDelete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.