Kavárna Potrvá

20110220

Jak jsem již uvažovala, jsem tu s prvním článkem v nové rubrice o pražských podnicích. Prvním takovým podnikem bude divadelní kavárna Potrvá. Nachází se v Dejvicích poblíž stanice metra Hradčanská.
Dostala jsem se do ní díky mému kamarádovi, od kterého jsem dostala dva voachery na kávu a medovník. Dnes jsme s kamarádkou po dvou náročných hodinách zumby a pilates konečně vyrazily.


Mezi pozitiva bych zařadila skutečně správně podávanou kávu. V modrém šálku sladěném s podšálkem jsme dostaly výborné espresso doplněné o malou sušenku. Samozřejmě nechyběla smetánka servírovaná v malém džbánečku a co se vidí málokde, dokonce na tácku byla i sklenka s vodou. Toto vždy ocením! Medovník byl pravděpodobně tradiční Marlenka, která nezklame. Také se mi líbila i nabídka jiného občerstvení jako zapečených baget, mátového freshe či domácí citronády. Interiér je určen až pro 60 sedících hostů, ale v době naší návštěvy byly prostory bohužel zmenšeny (pravděpodobně se celého prostoru využívá při divadelních představeních). Pro čtenáře je zde i knohovna a pro pány hezká dámská obsluha.

Za negativum bych určitě označila, že je dovolené v tak zmenšeném prostoru kouřit! Chápu, že v takových těch klasických putikách to nikoho nepobuřuje, ale v malé kavárně mne to překvapilo! Dále bych určitě zapnula nějakou hudbu neb jsem se chvílema bála do toho ticha promluvit :)


Hodnocení: *** z pěti

9 comments

  1. Mňám, mňám. :P Miluju medovník. ♥ :P

    ReplyDelete
  2. zbožňuju medovník. hned bych si dala :-)

    ReplyDelete
  3. No moc toho není, moje kamarádka toho má mnohem více, což mě děsí... ale když něco zapoemnu, bude to mít ona, takže to bude okay ;)

    ReplyDelete
  4. vypadá to hezky a voda ke kávě se dnes vidí opravdu málokde
    s kouřením je a ještě bude boj, já jsem sice kouřila, ale dnes bych taky uvítala víc nekuřáských podniků
    dree

    ReplyDelete
  5. dobre recenze a to jidlo bych si hned dala!

    ReplyDelete
  6. Lucy: já ani ne, ale dorbý byl ;)
    Martina: Je to holt vzácnost a podle toho posuzuji dobrou kavárnu...já někouřila nikdy, ale samotné mi to nějak extra nevadí, ale mám na to alergii :-(
    Jane: snažila jsem se a všechno bylo výborné ;)

    ReplyDelete
  7. vypadá to skvěle a ty jsi FAKT moc hezká :)

    ReplyDelete

Děkuji za komentář!

Latest Instagrams

© Poslední nok. Design by Fearne.